Over De Pepper


Geniet van zó veel historie bij De Pepper
Snuif de historie op bij De Pepper boerderijkamers in Haaksbergen. Hier ervaart u een geschiedenis die teruggaat tot 1938. Toen startten onze grootouders hier een boerenbedrijf. 

 

De oude varkensschuur met zo’n 200 varkens leverde uiteindelijk steeds minder op. Vandaar dat wijzelf - Herman en Ingrid Hartgerink - als derde generatie in 2009 een van de schuren ombouwden tot bed-and-breakfastboerderij. Met succes, want sindsdien waarderen gasten hun bezoek hier gemiddeld met een 9.

Bekijk de boerenactiviteiten anno nu
Bij De Pepper werken we nog steeds aan agrarische activiteiten. Zo verbouwen we elk jaar nog zo’n tien hectare maïs en een paar hectare tarwe of ander graan. Ook bieden we pony’s de ruimte op een stuk grasland. Van tijd tot tijd houden we verder rosékalveren in onze andere schuur. Verder is er veel te doen in en om het Twentse platteland. Bekijk hier activiteiten en bezienswaardigheden in de omgeving >>

Zo ontstond de naam De Pepper
Een van de eerste bewoners op dit terrein aan de Beckummerweg heetten Peper, onze grootouders. Dochter Peper bleef wonen in het ouderlijk huis en trouwde hier. Zij kreeg toen de achternaam Hartgerink. Toch bleef de Twentse bijnaam die haar familie droeg, De Pepper, aan de gebouwen hangen.

Familienaam of grondnaam?
De gebouwen heten weliswaar De Pepper, het terrein hier heette vroeger Erve Derkink. Hoe dat komt? Omdat dit de naam was van de grondeigenaar vóórdat de Pepers er kwamen wonen. De familie Derkink verhuisde later naar nieuwbouw aan de overkant en nam haar naam mee.

Wilt u de historie van dit Twentse land zelf ervaren? De natuur ruiken vanuit uw boerderijkamer? En ontspannen uitjes in de regio maken? Reserveer dan nu uw kamer.